Wetgeving, Normen, Voorschriften, Richtlijnen en Controle

Op het gebied van wetgeving, normen, voorschriften, richtlijnen en controle hebben we de volgende trainingen:

Overzicht wet- en regelgeving en normen

In Nederland worden zowel wettelijke als niet-wettelijke eisen gesteld aan de leidingwaterinstallatie. In een overzicht wordt aangegeven hoe dit is opgebouwd en aan welke eisen je altijd moet voldoen en welke eisen alleen van toepassing zijn als deze op de opdracht van toepassing zijn verklaard. Naast de bouwregelgeving, drinkwaterregelgeving, wettelijke aangewezen normen als NEN 1006 en NTA 8800 en niet-wettelijk aangewezen normen als NEN 6922 komt ook het belang van allerlei praktijkrichtlijnen als ISSO-publicaties en Waterwerkbladen alsmede kwaliteitsborgingsystemen van processen en producten en leveranciersinformatie aan bod.
De eisen spelen een belangrijke rol bij (het aantonen van) de kwaliteit van de installaties en kwaliteitsborging van het installatiebedrijf of adviesbureau.
1 Dag

ISSO-kenniskaarten

Normen en voorschriften zijn complex en lastig toepasbaar voor de uitvoerenden, zowel in de functies van VOP (Voldoende Onderricht Persoon), VP (Vakbekwaam Persoon), als WV (Werk Verantwoordelijke). ISSO-kenniskaarten geven compacte, duidelijke en praktisch toepasbare informatie voor uitvoerenden (en werkvoorbereiders). Voor de leidingwaterinstallatie zijn 36 stuks ISSO-kenniskaarten beschikbaar waarvan de belangrijkste worden besproken.

Voor een in-company training kan op verzoek van de klant een geselecteerd aantal ISSO-kenniskaarten worden behandeld.
1 tot 2 dagen

Controles door drinkwaterbedrijven

Drinkwaterbedrijven controleren zo’n 50.000 installaties per jaar op juiste aanleg en gebruik en op Legionellapreventie. Op welke aspecten wordt gecontroleerd en hoe verloopt z’n inspectie. Wat zijn belangrijke geconstateerde tekortkomingen en wat betekent dit? Een eigenaar van een installatie en een installateur willen geen afkeuring krijgen. Controles leveren ook nieuw werk op voor adviseurs en installateurs. Leer in deze training meer over de controles en het uitvloeisel.
1 Dagdeel​
Interesse gewekt?
Geïnteresseerd in één of meerdere trainingen?